3 nov. 2012

Japan

Hade turen att få åka till Japan genom jobbet och kombinerade resan med lite semester. Det har varit två intensiva veckor i detta underbara land och jag är trött i skallen av tidsskillnad och kulturella intryck.

Japan är fullt av motsägelsefulla knepigheter - det är kliniskt rent men inte en papperskorg så långt ögat kan nå. Det är tätbefolkat och massor av människor överallt men ändå så tyst och lugnt. Japanerna är otroligt trevliga och hjälpsamma trots att de flesta inte kan uttrycka ett enda ord på engelska. De säger ofta ja när de menar nej, mycket förvirrande.

Annat som imponerade på mig var alla fiffiga tekniska lösningar, skyskrapor med vidunderlig utsikt, den gudomligt goda maten (och då menar jag inte rå fisk), den vackra naturen med berg och heta källor som man kan bada i, att man känner sig trygg överallt och att brottsligheten är låg. Det är ordning och reda, servicen är snabb och strukturerad, det är inte så dyrt att turista som man skulle kunna tro…ja, listan kan göras lång. Japan är ett grymt land att resa i och måste upplevas!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar