Recept 30 st små semlor
75 g smör
25 g jäst
2,5 dl mjölk
7-8 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
Fyllning
Mandelmassa:
200 g sötmandlar
200 g strösocker
1 dl vatten eller mjölk
Garnering
Florsocker
4 dl vispad grädde
Gör så här
Mandelmassa
1. Värm mandlarna någon minut i kokande vatten. Ta av skalet.
2. Mixa mandlarna med stav- eller hushållsmixer
3. tillsätt socker och vatten alt mjölk
Bullar
1. Smält smöret
2. tillsätt mjölken i smöret och värm till 37 grader
3. Smula ner jästen i en bunke
4. tillsätt smöret/mjölken
5. tillsätt salt, socker, kardemumma, mjöl
6. låt degen jäsa 30 min
7. knåda degen och gör 30 små bullar
8. låt bullarna jäsa på en plåt i 20-30 min
9. grädda i nedre delen av ugnen ca 8 min, 225 grader
10. låt kallna och skär sedan ett lock på varje
bulle. Gröp ur ett hål i bullarna och fyll med mandelmassa och spritsa sedan på
grädde. Sätt på locken och pudra med florsocker
Men Malin missade jag på allvar detta?
SvaraRaderaJa, men det bästa är att jag har några små bullar kvar i frysen. Så än är det inte för sent!
Radera